Нормално е тук хората които не са имали или карали Капа да я подценяват...То винаги подценяваме неща които не сме имали и не сме били близо до тях.За мен лично Капата е по-добра кола...!Просто вече е стара и си е доста ДЕМОДЕ.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Kappa ---> Alfa Romeo 166
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщениеНормално е тук хората които не са имали или карали Капа да я подценяват...То винаги подценяваме неща които не сме имали и не сме били близо до тях.За мен лично Капата е по-добра кола...!Просто вече е стара и си е доста ДЕМОДЕ.
---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:20 ----------
Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеС кой мотор е твоята 166-ца? Сток ли е?и съм се пускал не 1 път с не 1 Капа.. резултата винаги е един и същ - до 2-ра сме на равно и от 3-та нагоре дърпам с доста. На бул. Тодор Александров от светофар до светофар съм една кола отпред
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
Comment
-
Нека и аз малко да се намесяТова което видях при 166-цата като изработка в купето и т.н. наистина е малко по-зле. Говоря за това например, че много детайли са пластмасови, на 10 алфи, които гледах не им се отваряше това за очилата в средата на таблото, на почти всички имаше счупени копчета за ел стъкла, на много им беше счупен подлакътникът и т.н. и т.н. Първо искам да кажа, че нито прехвалвам капата, нито подценявам алфата като автомобил. Може окачването, шасито и двигателите да са толкова здрави колкото при капата, може и повече. За съжаление алфата тъй като е по-нова като концепция много интериорни детайли са спестени като здравина и тежест - първо за да е малко по-лека колата и второ за да се произвежда малко по-евтино.
Пак казвам - говоряя за козметики, защото нямам поглед върху друго по тази кола (за сега).
За колегата с дърпането - при капата има 2 скоростни кутии - POWERDRIVE и COMFORTDRIVE и от това много зависи как се е представила капата. Освен това мисля, че капата е малко по-тежка.Last edited by duronman; d.m.y г., 22:33.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Ами за мен управлението и е по-истинско при КАПАТА /самия волан като се върти/!!!Обяснявам си го по това,че в тампона на амортисьора има лагер.А при 166 няма такова нещо .....Волана на 166 е като на спортна кола...един такъв директен...и не подхожда на класа автомобил....За динамики няма нужда да се спори щот са си почти еднакво тежащи и с почти еднакви мотори.....
За вътрешните размери не искам да говорим...щото няма смисъл....С 44-номер обувки съм и винаги цапотя седалките и отпред като се качвам и отзаде като се качвам....Да не говорим че почти ми опират колената в седалките като седна отзад!Няма какво да си кривим душите Алфата е хубава кола но е с нереално вътрешно пространство спрямо външните си размери.Капата е просто по стара....5 Ланчии зад гърба си!
И една Alfa 166 със смесени чуства засега!
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщениеАми за мен управлението и е по-истинско при КАПАТА /самия волан като се върти/!!!Обяснявам си го по това,че в тампона на амортисьора има лагер.А при 166 няма такова нещо .....Волана на 166 е като на спортна кола...един такъв директен...и не подхожда на класа автомобил....За динамики няма нужда да се спори щот са си почти еднакво тежащи и с почти еднакви мотори.....
За вътрешните размери не искам да говорим...щото няма смисъл....С 44-номер обувки съм и винаги цапотя седалките и отпред като се качвам и отзаде като се качвам....Да не говорим че почти ми опират колената в седалките като седна отзад!Няма какво да си кривим душите Алфата е хубава кола но е с нереално вътрешно пространство спрямо външните си размери.Капата е просто по стара....Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеСъс старият дизел може. Но със жтд много се съмнявам.
При положение, че всичко им е еднакво. Разликата може да дойде само от шофьора.Също така колата му определено беше по-поддържана от моята
Не обиждам Капата , нито казвам лошо за нея - НАПРОТИВ - прекрасна кола е, но в случаите с които съм се сблъсквал до момента за мен превъзхожда 166-цата единствено с пространство вътре в купето, наистина е много просторна!
Нямам нищо лично нито към колегите, нито към колите!Поздрави
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеЩе се радвам тук да се намеси колегата Любо - leketo84 , той има и двата автомобила..Защото аз нямам желание да повтарям едни и същи неща по 100 пъти.
) , но везните поне за мен клонът към Алфата не случайно съм с нея , а всеки си има право на избор и мнение !
Alfa Romeo is a wonderful way of life!
Comment
-
Успокоихте ли духовете вече. Докато ви четох, повече ми приличахте на келеши от които всяко си дърпаше към детското камионче. Разбира се, че всяка от колите си има своите достоинства. Все пак ако не беше така, щеше да има само една марка и тя да се казва......някак си! Аз също съм имал удоволствие да карам Капа 2.0 V.I.S смятам, че парвилно го написах и трябва да ви кажа, че по нищо не отстъпва на 2.0 TS дори като, че ли в някои моменти в различните скорости се държи по-добре от 2.0 TS. За дизел не ми се говори по принцип (извинявам се на колегите с дизелови агрегата, просто лоши спомени) но така или инъче, нека да обобщя. Един калас автомобили проектирани за хора с различни вкусове!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеКолите са с абсолютно еднакви мотори, а момчето с което се пусках си кара колата доста от преди мен ..Също така колата му определено беше по-поддържана от моята
Не обиждам Капата , нито казвам лошо за нея - НАПРОТИВ - прекрасна кола е, но в случаите с които съм се сблъсквал до момента за мен превъзхожда 166-цата единствено с пространство вътре в купето, наистина е много просторна!
Нямам нищо лично нито към колегите, нито към колите!Поздрави
Това ти дава предимството, което го описа.
Единствения проблем при Капата е, че е по-стара. Друго няма. Просто се вижда в дизайна, че има едно поколение разлика. Другото си е въпрос на избор.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Колеги днес гледахме алфата на сервиз. С 2 думи колата е запазена и добра, но е за вариатор, 2 предни носача, заден амортисьор и нов акомулатор + стандартните масла и филтри. По груби сметки за още 1500 ще стане слънчице. За проверка на реални киилометри показа 108 ?!?, като на таблото пише 118 ?!?!??!, но това дори не мисля да го разсъждавам. Като сложа и ремонта на ръчната + още няколко дреболии и прехвърляне нещата клонят около 6000лв, което май е доста добре за такава кола, но просто трябва да видя дали ще намеря парите.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Братле, след толкова години съм разбрал едно нещо, няма значение за каква сума ше си купиш колата, тя винаги си идва на паритеКъсмет с новата придобивка и само безавариини километри!
Comment
Comment